INFOBIRO: Publikacije
 Pokrenut postupak protiv Dragana Čovića zbog sukoba interesa

DNEVNI LIST,

Prijava protiv Čovića podnesena je zbog sumnje u sukob interesa jer je HNS, na čijem je on čelu, a dok je istovremeno primao proračunski novac. Čoviću se spočitava daje za organiziranje 25. godišnjice osnivanja Hrvatskog vijeća obrane (HVO) 2017. godine HNS dobio ukupno 16.750 KM iz proračun i to Zapadnohercegovačkog, Posavske i Herceg-bo-sanske županije. Novac je isplaćen iz proračunskih rezervi ovih županije, namijenjenih za hitne i nepredviđene situacije poput poplava, potresa ili požara, a cenzus zakonitog iznosa premašen je za 6.750 KM.

Pokrenut postupak protiv Dragana Čovića zbog sukoba interesa

Autori: V.S.HERCEG

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa BiH, nakon nešto više od dvije godine, pokrenulo je postupak utvrđivanja sukoba interesa sada dopredsjedavaju-ćeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednika HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Dragana Čovića. Prijava protiv Čovića podnesenaje zbog sumnje u sukob interesajer je HNS, na čijemje on čelu, a dok je istovremeno primao proračunski novac. Naime, Zakon o sukobu interesa u institucijama BiH zabranjuje izabranim dužnosnicima .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.