INFOBIRO: Publikacije
Diploma za jedan dan

REPORTER,

Drug mi je rekao da prekvalifikacija za muškog frizera košta 1.000 KM. Ja sam mu dao taj novac da uplati i da me obavijesti kada je polaganje. On me sutradan nazvao da dodem u Banjaluku i predao mi popunjena svjedocanstva i diplomu, rekavši mi da su mi to završili na Tehnološkoj školi kao da sam polagao", naveo je R.K.

Diploma za jedan dan

Autori: SLAVA GOVEDARICA

Ja, D.K. odgovorno i savjesno tvrdim da nikada, niti jednog dana nisam došao u Tehnološku školu a kamoli polagao bilo kakav ispit...", stoji na pocetku izjave mladica cije je puno ime i prezime poznato redakciji i koji je krajem prošlog mjeseca predao inspektoru MUP-a, kako sam tvrdi, falsifikovana svjedocanstva i diplomu Tehnološ ke škole koja je dobio bez polaganja i prijavljivanja. "Smatram to nelegitimnim poslom i ne prihvatam ovu diplomu, jer smatram da se za dva dana ne može položiti više .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.