INFOBIRO: Publikacije
Specijalitet bosanske kuhinje: Narodna kuhinja

DANI,

Reporterke Dana posjetile su centre "perverzne sadašnjosti": tuzlansku Narodnu kuhinju "Imaret", koja ima 1.300 posjetitelja i dijeli prostor sa fitness centrom, i restorane u kojima se hrane predstavnici vlasti, uživajuci u vrhunskim obrocima za smiješne pare

Specijalitet bosanske kuhinje: Narodna kuhinja

Autori: JELENA MARKOVIĆ

"Nemojte me slikati, sin mi ima curu, pa mi je rekao da izbjegavam da me ovdje snime ili vide. Treba da se ženi, pa ne bi bilo dobro kada bi me vidjeli ovdje...", rekao je tiho Ahmed dok smo sa njim razgovarali o narodnoj kuhinji. "Nekada sam radio u Tuzli i imao dobru platu, putovao sam, vozio auto, živjelo se drugacije. A onda je rat ucinio svoje. Danas imam penziju kao socijalnu pomoc, tacno 148 maraka. Da mi nije ove kuhinje, ne bih mogao da preživim. Ovdje pojedem jedan obrok, a drugi odnes .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.