INFOBIRO: Publikacije
Sarajevo islam revival fest 19

REPORTER,

Demonstranti nisu bili ometeni nedostatkom auditorijuma. Za one nostalgicne, ponovo se, iz svih 500, ili beše tri i po hiljade grla, zaculo: "Za Alaha protiv Vlaha". A onda se malo pozivalo i na džihad. Hamasu se nije klicalo, ali se to ime moglo cuti kad su neki od demonstranata objaš njavali svojim drugovima na demonstracijama kako "to treba da se radi"

Sarajevo islam revival fest 19

Autori: SLOBODAN DURMANOVIĆ

Beše i to: u prošlu sredu u centru Sarajeva poveci broj muslimana, neki kažu pet stotina, a organizatori tvrde da ih je bilo tri i po hiljade, okupilo se da "zaštite svoja ljudska prava". Kao povod poslužilo je objavljivanje karikatura s likom proroka Muhameda, ali se posle ispostavilo da okupljeni nisu samo uvredeni tim karikaturama, vec i položajem muslimana u svetu, a bio je medu njima i poveci broj onih koji i sami znaju da izvredaju nemuslimane... Panislamska solidarnost: Nije bilo baš tacn .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.