INFOBIRO: Publikacije
Od kandidata za Guinnessa do kuharice u Njemačkoj

DANI,

Bibija Kerla je igrala fudbal, bavila se kuglanjem, atletikom i brzim klizanjem. U svakoj disciplini bila je reprezentativka, prvo Jugoslavije, pa Bosne i Hercegovine. Ucestvovala je na dvije olimpijade, na putu za trecu zaustavio ju je rat. Nakon izbjeglištva, živi sa psima i mackama i bavi se gradevinom. I dalje je jedan od zaštitnih znakova ZOI '84.

Od kandidata za Guinnessa do kuharice u Njemačkoj

Autori: JELENA MARKOVIĆ

Bibija Kerla danas živi u Ilijašu. Sa tri psa i nekoliko macaka. Dok razgovaramo, njeni ljubimci šetaju po dnevnoj sobi, a Bibija tvrdi da umije da razgovara sa njima. Sa Bibijine terase Ilijaš se vidi kao na dlanu. Ispred kuce je bazen, na kojem je nedavno završena škola plivanja za djecu iz kraja. Pored velike kuce, mala i ljupko uredena ljetna kucica, koja, kako kaže, služi "za raju kad dode". Bibije danas nema u sportu. Jezik kojim najcešce govori jeste njemacki, a mnogo cešce nego o kliza .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.