INFOBIRO: Publikacije
Spremni smo, valjda

REPORTER,

Stvar sa strategijom zaštite ljudi od pticjeg gripa zapela je u Ministarstvu civilnih poslova, a nikome se ne žuri, jer u BiH se još nije pojavio covek oboleo od pticjeg gripa, a i naši nas strucnjaci upozoravaju da se to, može desiti tek u teoriji i to, kako rekoše: “u intenzivnom druženju sa obolelom pticom”

Spremni smo, valjda

Autori: SLOBODAN DURMANOVIĆ

Kako se u proteklih dvadesetak dana pticji grip širio Evropom, tako je i neumesnih tvrdnji vecine medu nadležnim strucnjacima da se pticji grip “gotovo sigurno” nece pojaviti u BiH bivalo sve manje, sve dok potpuno nisu utihnuli kada su na malom Plivskom jezeru kod Jajca pronadeni uginuli labudovi zaraženi virusom H5, odnosno jednim tipom pticjeg gripa. A, 27. februara vec ce biti poznato da li je rec o podtipu zloglasnog naziva H5N1, virusa cija je smrtnost pedeset odsto. Izvesno je, dakle, da .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.