INFOBIRO: Publikacije
Brisanje Ustavom

REPORTER,

Dok je stvar još vruca, bilo bi dobro da Sakan objasni kako može da postoji rezervni sastav, ako nema regrutacije? Ili, kako može da postoji regrutacija, ako se nigde ne pominje u Ustavu? Ili, kakav je smisao postojanja Ustava, ako može da ga menja svaki politicki patron kotorvaroških trgovaca balvanima koji je umislio da je univerzalni genijalac, poput druga Bravara?

Brisanje Ustavom

Autori: I.GAJIĆ S.BIŽIĆ

Politicka scena Republike Srpske je loša imitacija bajatih viceva. Na pocetku decembra 2003. lideri vodec ih stranaka u RS neodoljivo podsecaju na likove koji pokušavaju da udu na slavlje kod nepoznatih ljudi koristec i stari štos: „Mi smo s mladine strane“. U vicu tragaci za besplatnom hranom i picem bivaju raskrinkani, jer dobijaju odgovor: „Ovo je ispracaj u vojsku“. Ali, u stvarnosti, u providne laži sitnih prevaranata malo ko glasno sumnja. Gotovo jednoglasna podrška Skupštine RS amandmanim .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.