INFOBIRO: Publikacije
Istina i laži

REPORTER,

Možda "daleko od ociju..." kultura informatickog doba jeste krivac za moralni debakl protagonista, kao što je to neko napisao povodom filma: "u Internet eri svi pricaju o seksu niko ga ne upražnjava na pravi nacin", ali to sigurno nije dovoljan razlog za nepostojanje emotivne alhemije izmedu junaka "Bliskosti"

Istina i laži

Autori: BRANISLAV PREDOJEVIĆ

Filmska adaptacija kultne pozoriš- ne drame "Closer" (Bliskost) cuvenog dramaticara Patrika Marbera u režiji veterana Majka Nikolsa došla je pred bioskopsku publiku sa unaprijed stvorenom famom o snaž- nom melodramskom djelu, koje sa uspjehom preispituje složenu prirodu ljubavnih veza modernog doba. Kako je to funkcionisalo na pozorišnim daskama teško je suditi na osnovu filma ali u filmskoj verziji nešto jednostavno ne štima. Zaplet radnje baziran na odnosu dva ljubavna para, kroz preispitivanj .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.