Aščiluk nove generacije u srcu grada

DANI,

Restoran Sedef, Ferhadija, Sarajevo

Aščiluk nove generacije u srcu grada

Autori: A.BURIĆ

Cini se da je problem spravljanja tradicionalne bosanske kuhinje, odnosno problem njezinog razvoja barem dvostruk. Ašciluk, u prvom redu pretpostavlja esnafe, dakle okruženje u kojem jedan zanatlija ili umjetnik, servisira nekoliko okolnih ulica: može se reci da ašcinica, kakva je recimo Hadžibajric, u dobroj mjeri duguje kvalitet okruženju. Povijest caršije, u ovom slucaju sarajevske, je u nekoj mjeri (manjoj, rekli bi oni kriticniji) i povijest caršijske etike, odnosno solidarnosti u kojoj su .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Historijski arhiv štampe

Besplatne digitalizirane verzije najranije štampe u BiH.

Savremena štampa

Stotine hiljada tekstova iz najznačajnijih publikacija iz BiH i regiona od 2003. do danas.

Istraživanja i analize

Online arhiv istraživanja i analiza nevladinih organizacija iz jugoistočne Europe.

Pretplata

Za pristup cijelim tekstovima i dokumentima pohranjenim u INFOBIRO digitalnoj arhivi, potrebno je da imate pretplatu za korištenje usluga arhiva. Kako se pretplatiti možete pogledati ovdje