INFOBIRO: Publikacije
NIKO NE ZNA NA ŠTA SE TROŠE PARE NAMIJENJENE ZA ATOMSKA SKLONIŠTA

SLOBODNA BOSNA,

Svaki gradanin FBiH koji zatraži gradevinsku dozvolu prisiljen je platiti naknadu za izgradnju atomskih skloništa iako je ukidanje placanja naknade još 2003. naloženo u zakljuccima Buldožer komisije; naša novinarka istražila je kuda idu znacajni prihodi od ove apsurdne nadoknade. Poslije rata nije izgradeno nijedno atomsko sklonište, a postojeca su ili zapuštena ili pretvorena u poslovne prostore!

NIKO NE ZNA NA ŠTA SE TROŠE PARE NAMIJENJENE ZA ATOMSKA SKLONIŠTA

Autori: SUZANA MIJATOVIĆ

Svaki gradanin koji u Federaciji BiH zatraži gradevinsku dozvolu za gradnju ili dogradnju bilo kojeg stambenog, odnosno, poslovnog objekta dužan je platiti naknadu za izgradnju atomskih skloništa u iznosu od jedan posto ukupne vrijednosti investicije. Premda je ukidanje placanja ove naknade, još 27. juna 2003., naloženo u zakljuccima Buldožer komisije (reforme 6. i 7.), federalne se vlasti ni tri godine kasnije nisu odrekle znacajnih prihoda o cijem trošenju, kako se cini, niti jedna institucija .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.