INFOBIRO: Publikacije
Saobraćaj ispod zemlje, novi trgovi, šetališta, parkovi...

NEZAVISNE NOVINE,

U Prijedlog nacrta novog regulacionog plana uvrštene su izmjene saobracajnog toka, izgradnja novih saobracajnica i objekata. Zelena površina oko biste bana Milosavljevica, lokacija je gdje je planirana izgradnja novog objekta i novog trga velikih dimenzija Podzemna saobracajnica bi pocinjala kod Narodnog pozorišta, a završavala se kod hotela "Palas"

Saobraćaj ispod zemlje, novi trgovi, šetališta, parkovi...

Autori: AIDA TIPURA

Centar Banjaluke bi, prema najavama iz Gradske uprave, u narednih desetak godina trebalo da dobije sasvim drugaciji, znatno ljepši i savremeniji izgled. Strucnjaci iz Urbanistickog zavoda RS su tokom posljednje javne rasprave o Nacrtu regulacionog plana centralnog podrucja grada koja je nedavno održana u Banskom dvoru, predložili i predstavili veliki broj novih urbanistickih rješenja za ovaj dio grada. U Prijedlog nacrta novog regulacionog plana uvrštene su izmjene saobracajnog toka, izgradnja n .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.