INFOBIRO: Publikacije
Državne institucije podržavaju Osmanagićevu sektu

DANI,

Mišljen: "To je emisija o kulturi, ali najprije kulturi njegovanja misli i sposobnosti formiranja vlastitih stavova, nasuprot prihvatanju serviranih svjetonazora, koji postaju temeljem bosanskohercego-vackih nacionalnih kvaziidentiteta, u cijoj osnovi svakako nisu bogato kulturno naslijede ove zemlje, vec neznanje, kic, šund, servilnost, zatupljenost i glupost"

Državne institucije podržavaju Osmanagićevu sektu

Autori: AMER OBRADOVIĆ

Vuk Bacanovic: "I šibicari varaju ljude, ali bi tragedija bila kada bi iza toga stajala država" DANI: Kako smo mogli izravno slušati, u emisiji Mišljen na Radiju 202 je došlo do incidenta, odnosno nenajavljenog ulaska Semira Osmanagica u studio tokom trajanja programa. Šta je Osmanagica natjeralo da doleti iz "druge galaksije" i nepozvan ude u studio? BACANOVIC: Ne zanimaju me Osmanagicevi motivi. Zašto je upao u studio bez poziva - stvar je njegove licne (ne)kulture. Zaista mi nije jasno šta b .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.