INFOBIRO: Publikacije
Sve ih ista ljubav spaja

DANI,

Pješke do Viteza: "Meni je posebno ostalo u sjecanju kada smo vozom pošli u Vitez. Medutim, skroz do Viteza se ne može doci vozom. Došli smo do Lašvanske petlje. Jedva smo zaustavili voz, prijetili smo da cemo ga rucnom kocnicom zaustaviti. Raja sišla s voza i pošla pješke nekih 15-ak kilometara do stadiona"

Sve ih ista ljubav spaja

Autori: AMER OBRADOVIĆ

Red Army su navijaci kojima ništa nije sveto osim Veleža i Starog mosta Bila je 1974. godina. Bijeli brijeg je bio pun k'o šibica. S prednošcu od 3:1 u goste je došao oholi engleski Derby County, klub osnovan davne 1884., ciji fudbaleri i danas na prsima nose grb s bijelim ovnom uvijenih rogova. Edin Kahrimanovic, u Mostaru mnogo poznatiji kao Bajram, ili što bi legendarni Meho Džeger jednostavno rekao "princ pokera" (izmedu ostalog i zato što je ovaj mostarski kockar kuci za stolom tražio tri .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.