INFOBIRO: Publikacije
SEDMA SILA

SLOBODNA BOSNA,

Kad sve saberem oko ovog novinarskog posla, ispada kako je najbolje pisati o švaleranciji onog Jove Jovica. Tako cu i uraditi, detaljno cu opisati taj dogadaj, ako ne budem imao dovoljno podataka imam dovoljno mašte, a ako bude krivo Jovi Jovicu, neka se puši. Šta je jedan Jovo Jovic prema Miloradu Dodiku ili Harisu Silajdžicu!

SEDMA SILA

Autori: SEAD FETAHAGIĆ

Kaže meni u povjerenju Suljo Suljic da se naš zajednicki prijatelj Jovo Jovic švalera. Našo neku putericu, te pod stare dane radi neke bezobrazne radnje. Možda se ispomaže sa onim nekim hapama. Baš me briga za Jovu Jovica, ali se nešto zamislim: kad je onakva bijeda i fukara od covjeka našla mladicu, šta ja cekam, nisam ni ja u moralu daleko?! Ali se najednom trzne Suljo Suljic, pocne se tresti, rekne mi da ga je uhvatila kavara što mi je to za Jovu Jovica ispricao, jer ja pišem u novinama, te m .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.