INFOBIRO: Publikacije
Javna je tajna ko je naredio Lekićevo ubistvo?!

DANI,

Prošle sedmice u Sarajevu je sahranjen Selver Lekic, tri dana nakon što je smrtno ranjen u kaficu Oscar. Na njegovoj dženazi okupilo se oko 2.000 ljudi. Dok ga jedni proglašavaju uspješnim biznismenom, obrazovanim i inteligentnim covjekom od manira, drugi su kategoricni: bio je kriminalac i reketaš. Ko je bio Selver Lekic?

Javna je tajna ko je naredio Lekićevo ubistvo?!

Autori: DŽENANA KARUP-DRUŠKO

U petak, 27. aprila 2007. godine u 15 sati sahranjen je na mezarju Stadion Selver Lekic. Odavno se u Sarajevu na jednom mjestu nije okupilo više politicara, biznismena i pripadnika podzemlja. Dnevni avaz je objavio da ih je na dženazi bilo oko 2.000. Medu prisutnima su pored brojnih clanova porodice Lekic, bili i Senad Šahinpašic Šaja, Naser Oric, Nijaz Durakovic, Naser Keljmendi sa sinovima, Jasmin Durakovic, Muhamed Ali Gaši, Mensud Bašic, Safet Halilovic, Fikret Kajevic, Alija Jašarevic, Zija .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.