INFOBIRO: Publikacije
Romane ne gradi inspiracija, VEĆ OBIČAN ŽIVOT

NEZAVISNE NOVINE,

Glumica, slikarka, a javnosti poznata i kao sjajna književnica Eva Ras, uskoro ce se pozabaviti i prevodom djela madarskog nobelovca Imrea Kertesa sa madarskog na srpski jezik. Svestrana Eva, publici poznata prije svega kao glumica, u svijet književnosti uplovila je uspješnim romanom "Petla na panj" i zbirkom pripovjedaka "Rodeni mrtvi"

Romane ne gradi inspiracija, VEĆ OBIČAN ŽIVOT

Autori: TANJA GATARIĆ

"Glumica, slikarka, a javnosti poznata i kao sjajna književnica Eva Ras, ovih dana sprema se da prevede djelo nobelovca Imrea Kertesa sa madarskog na srpski jezik. Ovaj prevod trebalo bi da objavi Izdavacka kuca "Zadužbina Petar Kocic" iz Banje Luke. U svijetu književnosti proslavila se romanom koji je nagraden "Ženskim perom" 2001. godine, a ciji puni naziv glasi: "Položila sam glavu petla na panj, stala nogom na krilo i zamahnula sekirom, zatim koprcajuce telo odbacila daleko od sebe, a krvavu .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.