Neisparavan svaki dvadeseti uzorak hrane

START,

Cest problem sa kontrolom hrane u ugostiteljskim objektima jeste što se ne uzima uzorak svih namirnica. Sve dokse kontrola proizvodnje i prometovanja hrane u BiH drasticno ne pooštri, jedini siguran savjet jeste da se hranite kod kuce

Neisparavan svaki dvadeseti uzorak hrane

Autori: BRANKA MRKIĆ - RADEVIĆ

D.S. je u jednoj sarajevskoj pekari radila godinu dana. Kaže da joj je prvi zadatak u pet sati ujutro kada dode na posao bio potjerati žohare sa polica na koje ce kasnije poredati hljeb: Biloje odvratno, ali nisam se nistapitah, imagazda. Vecina ovih malihpekara i radnjica na relaciji od Caršije do bivse Sarajke, a koje se nalaze u Austro Ugarskim zgradama ima zohare, sigurno. Invazija bakterija Ako ste nekada pokušali upozoriti uposlenika u samoposluzi ili pekari da vam hljeb ne dodaje rukom, v .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Historijski arhiv štampe

Besplatne digitalizirane verzije najranije štampe u BiH.

Savremena štampa

Stotine hiljada tekstova iz najznačajnijih publikacija iz BiH i regiona od 2003. do danas.

Istraživanja i analize

Online arhiv istraživanja i analiza nevladinih organizacija iz jugoistočne Europe.

Pretplata

Za pristup cijelim tekstovima i dokumentima pohranjenim u INFOBIRO digitalnoj arhivi, potrebno je da imate pretplatu za korištenje usluga arhiva. Kako se pretplatiti možete pogledati ovdje