10.07.2007
Cest problem sa kontrolom hrane u ugostiteljskim objektima jeste što se ne uzima uzorak svih namirnica. Sve dokse kontrola proizvodnje i prometovanja hrane u BiH drasticno ne pooštri, jedini siguran savjet jeste da se hranite kod kuce
Neisparavan svaki dvadeseti uzorak hrane
Autori:
BRANKA MRKIĆ - RADEVIĆ
D.S. je u jednoj sarajevskoj pekari radila godinu dana. Kaže da joj je prvi zadatak u pet sati ujutro kada dode na posao bio potjerati žohare sa polica na koje ce kasnije poredati hljeb: Biloje odvratno, ali nisam se nistapitah, imagazda. Vecina ovih malihpekara i radnjica na relaciji od Caršije do bivse Sarajke, a koje se nalaze u Austro Ugarskim zgradama ima zohare, sigurno.
Invazija bakterija
Ako ste nekada pokušali upozoriti uposlenika u samoposluzi ili pekari da vam hljeb ne dodaje rukom, v .....
Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti
ovdje.