INFOBIRO: Publikacije
100.000 KM za tajnu o masovnoj grobnici

START,

Službene metode otkrivanja lokacija masovnih i pojedinacnih grobnica u BiH, uglavnom su poznate: satelitski snimci, preživjeli svjedoci, haška dokumentacija,...ali o onim nezvanicnim malo ko zna osim Ijudi koji su direktno ukljuceni u to. Zaista je strašna prica da su porodice nestalih cesto prinudene placati informaciju, koja se nerijetko pokaže i netacnom. Ponekad su takve informacije placale i komisije za traženje nestalih.

100.000 KM za tajnu o masovnoj grobnici

Autori: EKREM TINJAK

Stara je vijest da je jama Kiser kod Konjica sve do 2005 godine skrivala 19 tijela ubijenih Bošnjaka s podrucja Nevesinja. Novo je u cinjenici: da bi došli do njenog otkrica, porodice ubijenih morale su skupiti novac kako bi kupili informaciju gdje su njihovi najmiliji pokopani. Mada posjedujemo podatak o kojoj svoti se radi, necemo je navoditi kako ne bi doprinijeli uspostavljanju cjenovnika za ovu, blago receno, bizarnu trgovinu. Svi naši sugovornici su potvrdili da se ovakav metod otkrivanja .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.