INFOBIRO: Publikacije
JA(D)RANSKA PRIVATIZACIJA: SLUČAJ GRADAC

SLOBODNA BOSNA,

Odmetnuta i korumpirana uprava famozne Zajednice za odmor i rekreaciju radnika BiH vecinu objekata na jadranskoj obali, osobito u Gradcu, u bescjenje dala pod zakup a novac od najma strpala u vlastiti džep; “Slobodna Bosna” otkriva šokantne nalaze nedavno pokrenute istrage koji svjedoce o zapanjujucim razmjerama pljacke državne imovine Sindikalna imovina vrijedna stotine miliona maraka dugorocno iznajmljena za smiješne pare!

JA(D)RANSKA PRIVATIZACIJA: SLUČAJ GRADAC

Autori: MARIO ILIČIĆ

Rješenjem starim 58 godina, koje se službeno završava parolom “Smrt fašizmu – Sloboda narodu!“, bosanskohercegovacki radnici dobili su ogromnu parcelu u mjestu Gradcu na jadranskoj obali za izgradnju svojih odmarališta. Izvršni odbor Narodnog odbora kotara Makarska 1949. godine donio je rješenje o eksproprijaciji zemljišta u Gradcu koje je bilo u vlasništvu dr. Nike Andrijaševica, sarajevskog advokata, a u korist Glavnog odbora Saveza sindikata BiH za potrebe izgradnje radnickih odmarališta. Dan .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.