INFOBIRO: Publikacije
Sarajevo Daily"

REPORTER,

U svim clancima o politickoj krizi u BiH akcenat je stavljen na neopravdanu reakciju iz Republike Srpske koja je, takode, i glavni krivac zašto BiH ne napreduje ka Evropskoj uniji: „Zapad i muslimanske vlasti u buducnosti Bosnu vide kao multietnic ku i demokratsku državu sa efikasnom centralnom vladom.“ (Citat iz clanka Patricka Moorea RFE/RL)

Sarajevo Daily"

Autori: D.KOVAČEVIĆ

Bosna i Hercegovina ponovo ce se naci u ratnom vrtlogu ako Sjedinjene Države i Evropska unija nešto ne ucine. Ako ne smijene Milorada Dodika, premijera Republike Srpske i ne disciplinuju bosanske Srbe, ratne trube opet ce se cuti na ovom dijelu Balkana. Srbi ne žele zajednic ku državu i ako Kosovo postane nezavisno isto ce tražiti i RS, i to vojnom silom. EU ce vrlo brzo shvatiti da najveci problem na jugoistoku kontinenta nije Kosovo vec BiH. Na taj nacin razmišlja veliki broj predstavnika medu .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.