INFOBIRO: Publikacije
Eto vam malo  Europe

OSLOBOĐENJE,

Prije desetak dana vodece su svjetske novine, kojima se ovdje bespogovorno vjeruje, trubile o tomu kako se na brdovitom Balkanu opet zvecka oružjem, te da se opet osjeti prijeteci miris baruta. Štoviše, i Miroslav je Lajcak obznanio kako se plaši da bi stvari mogle izmaci kontroli. A onda, eto ti, gotovo nicim izazvanog, Rehna i njegovog usklika: Eto vam (malo) Europe!

Eto vam malo Europe

Autori: JOSIP VRIČKO

Nema nikakvih izgleda da cemo sada, nakon što je Oli Rehn svojim, sad vec legendarnim, naliv-perom parafirao Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SAA), jesti zlatnim žlicama. Oni što duže pamte sjecaju se kako su to isto obecali i komunisti prije šezdesetak godina, pa znamo kako je sve to završilo. Danas, evo, (nakratko) bivši i vjerojatno buduci premijer Nikola Špiric, samo što nas je komesar EU za proširenje obradovao, ipak kaže da nam sada preostaje samo da uzmemo zlatne kašike i da se r .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.