INFOBIRO: Publikacije
NAJVEĆA I NAJBEZOBRAZNIJA PLJAČKA U BiH

SLOBODNA BOSNA,

Spektakularna pljacka nekoliko miliona maraka novca “ABS banke”, izvedena na Sarajevskom aerodromu, razotkrila je sve pukotine sigurnosno-pravosudnog sistema u BiH i njegovu nemoc pred iole ozbiljnije organiziranom mafijaškom strukturom; naši novinari rekonstruiraju pljacku na Aerodromu Pljackaši su efektno iskoristili sve slabosti policijskih, pravosudnih i aerodromskih sigurnosnih struktura!

NAJVEĆA I NAJBEZOBRAZNIJA PLJAČKA U BiH

Autori: MIRSAD FAZLIĆ SUZANA MIJATOVIĆ

Cetiri, još uvijek nepoznate osobe, obucene u policijske uniforme i naoružane automatskim puškama Heckler&Koch, upale su u srijedu 5. decembra, nekoliko minuta prije 15 sati, u cargo-magacin na Medunarodnom aerodromu Sarajevo i opljackale, prema prvim informacijama, 2,6 milijuna KM (pouzdano se zna samo da je uzeto 46 kilograma novca) iz novcane pošiljke ABS banke! Prema prvim informacijama, razbojnici su se do objekta koji se nalazi u neposrednoj blizini glavne aerodromske zgrade dovezli u Audi .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.