INFOBIRO: Publikacije
Kako nišanu u Haag?!

OSLOBOĐENJE,

Slijedom recenog teza kako je Tribunal nedvojbeno ispunio svoju svrhu pada. Jedna od nakana je, naime, bila da procesuiranje ratnih zlocina dovede do svojevrsne katarze. Pepelom se, vidjeli smo, posuo još nije nitko. Heroj, a ne zlocinac, parola promovirana poodavno na jednoj rivi, ponovo je zbratimila sve naše narode. Što prilicno zlokobno priziva onog zlokobnog pjesnika i njegovu zlokobnu pjesmu Ceracemo se još!

Kako nišanu u Haag?!

Autori: JOSIP VRIČKO

Gotovo je neobjašnjivo, makar mojoj, kazao bi Igor Mandic, malenkosti to što je u Hrvatskoj vecu pozornost izazvao lovacki genocid haaškoga optuženika Mladena Markaca i lovacke mu bratije, negoli dokument koji otkriva da je Tužiteljstvo 25. rujna 1996. kao potencijalne osumnjicenike tretiralo kompletan hrvatski politicki vrh i bezmalo cijeli generalski zbor zbog oslobodilacke akcije “Oluja“. Jedno od objašnjenja moglo bi biti to što je premijer Ivo Sanader žurno obznanio kako novih optužnica ne .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.