INFOBIRO: Publikacije
Filosofija kotline

DANI,

Odavno neka nefikcijska knjiga nije u Bosni i Hercegovini privukla vecu pažnju od Casa lobotomije Tarika Haverica. Muhamed Filipovic i njegov sin Nenad, intelektualne perjanice Hayatovog Centralnog dnevnika, TV studija 99 i Slobodne Bosne, u ovoj se knjizi svode na svoju pravu mjeru. Vrhunski pismeno, efektno i duhovito Haveric iscrtava obrise višedecenijskog "kulturnog skandala"

Filosofija kotline

Autori: MUHAREM BAZDULJ

Na pocetku jednog svog kratkog eseja Jorge Luis Borges iznosi tezu po kojoj polemika kao žanr ima izrazitu prednost u odnosu na ostale književne rodove. Polemicar bi, po Borgesu, trebao znati da ce se i on gotovo nužno naci na meti svoga protivnika, a tada bi mu se moglo desiti da, baš kao u upozorenjima filmskih policajaca, svaka izgovorena rijec bude upotrijebljena protiv njega. Zbog toga, veli Borges, u polemickim tekstovima treba gajiti poseban oprez. U nastavku eseja, medutim, Borges zaklju .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.