INFOBIRO: Publikacije
Sam svoj  Hrvat

OSLOBOĐENJE,

Vrag ce znati otkud i dvadeset godina nakon osamostaljenja taj panicni strah Hrvata da ih netko ne shvati dovoljno hrvatski. Razumljiva je stvar kad se klub hvatskih emigranata u Mainzu zove Hrvatski nogometni klub Croatia Mainz, ali otkud potreba da se Hajduk, Rijeka ili Zadar zovu Hrvatski nogometni klub? Problem je psihijatrijske naravi, jer Hrvati se zapravo obracaju sami sebi, oni u svoju hrvatskost uvjeravaju sami sebe.

Sam svoj Hrvat

Autori: E-NOVINE

U užem izboru za Hrvatsku knjigu godine, novu hrvatsku književnu nagradu koju dodjeljuje Hrvatska poštanska banka u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom, Vecernjim listom i Maticom hrvatskom, medu dvadeset najboljih hrvatskih naslova u prošloj godini našle su se „Poredbenopovijesna gramatika hrvatskog jezika" „Knjiga o hrvatskoj glagoljici" „Stanovništvo Hrvatske" „Hrvatska pisana kultura III" „Hrvatska kako dalje" „Iz novije hrvatske povijesti" „Hrvatski biljni imenoslov" „Tipologija moderne .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.