INFOBIRO: Publikacije
Život u kuli sa rešetkama

REPORTER,

Na pitanje kako bi reagovala, ako bi se, nekim cudom, vratila ona prolecna noc 1990. godine, koja joj je, kako sama kaže, odredila sudbinu, Bosa bez dvoumljenja, odgovara: "Ne daj Bože da dodem u istu situaciju, mislim da bih sebi oduzela život, jer ne bih više mogla prolaziti kroz sve ono što sam izdržala..."

Život u kuli sa rešetkama

Autori: SLOBODAN DURMANOVIĆ

Tridesetsedmogodišnja Bosa Maksimovic iz Kostajnice izaš- la je prvog oktobra iz Kaznenopopravnog zavoda "Kula", nakon odslužene zatvorske kazne u trajanju od osam godina, na koju je osudena zbog ubistva ljubavnice svog muža. Bosa Maksimovic bila je jedna od ukupno 18 žena osudenica koje u ovom trenutku izdržavaju kaznu u RS, tacnije u "Kuli", jedinom zatvoru koji ima odeljenje za žene. Bosa Maksimovic bila je jedna od samo tri žene koje su pristale da govore za "NR", prilikom naše posete toj us .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.