INFOBIRO: Publikacije
Jedno su novinari, drugo je Avaz

OSLOBOĐENJE,

Najnovija zbivanja na medijskoj sceni i agresija Avaza na medije i novinare nedavno su kulminirali žestokim napadima na Gojka Berica, kolumnistu Oslobodenja. Kako je danas biti novinar u BiH? Kosu medijski agresori, a ko žrtve? Da li su krivi politicari i njihove ambicije ili su, opet, dežurni krivci u medijima?

Jedno su novinari, drugo je Avaz

Autori: VILDANA SELIMBEGOVIĆ FUAD KOVAČEVIĆ

Belma Becirbašic, urednica u magazinu Dani Avazovi stranacki ciljevi Da budem precizna: Avaz i njegova štampana i elektronska izdanja nisu ništa drugo do glasnogovornici Saveza za bolju buducnost. I odsad pa nadalje je taj medij direktni instrument jednog (vidljivog) stranackog cilja. Naravno, u tome nema ništa novo i sam Fahrudin Radoncic u Silviju Berlusconiju vidi mentora medutim, stvarnost koju za te potrebe producira je, u najmanju ruku, degutantna. Ono što smatram daleko opasnijim jeste .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.