INFOBIRO: Publikacije
www.imamdojavu.com

REPORTER,

Kad manjka inspiracije i velikih utakmica, igraci se okrecu manje poznatim ligama i sportovima, tako da je sve više onih koji znaju tablicu finske Prve i Druge lige, pa cak i njemacke Trece lige. Ima i onih koji limit uloga uglavnom 500 KM po jednom listicu stave na jedan par, takozvanu siguricu, recimo: "Celzi" "Birmingen", i onda gledaju TV u raspoloženju "na granici infarkta"

www.imamdojavu.com

Autori: VELJKO ŽELJKOVIĆ

Ritual pocinje na vratima kladionice. Dok ulazi, ne gleda nikoga i ne prica ni sa kim. Prilazi stolu i sjeda. Hvata se za unutrašnji džep jakne, vadi blokce i olovku, provjerava da li radi, pa cijepa išaranu stranicu blokceta, ponovo ustaje i baca je u kantu. Vraca se, opet sjeda, zatim pažljivo stavlja olovku na gornju ivicu blokceta. Cigarete stavlja na samu lijevu ivicu stola, upaljac na njih. A, onda primice "molitvenik" (pregled ponude kladionice) i vadi tiket. Radi to sa tolikom pažnjom ka .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.