INFOBIRO: Publikacije
O Mentalitetima i Karakterima

START,

Ovdje svi ostanemo zaprepašceni ako se „uhvati“ lažni doktor sa lažnom diplomom medicinskog fakulteta na odjelu hirurgije uglednog bolnickog centra, ali se gotovo ne zapitamo kako je dobio posao u jednoj takvoj ustanovi. Da li je imao clansku kartu neke politicke partije, bez koje se danas ne može postati ni cistacica, i koje?

O Mentalitetima i Karakterima

Autori: TANJA TOPIĆ

Da su razlike izmedu balkanskog i evropskog mentaliteta velike svjedoce brojni primjeri. I dok evropski politicari „izražavaju duboku zabrinutost“ zbog nestabilne politicke klime i nedostatka zajednicke vizije dva entiteta u BiH, dotle im naši porucuju „neka im se skinu“. Evropljani stoicki i diplomatski podnose uvrede u balkanskom maniru, sasvim sigurno se pitajuci o obicajima i kulturi u Balkanaca. Medutim, nije da se ni naši balkanski robusni politicari ne mijenjaju, naprotiv, tako je referen .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.