INFOBIRO: Publikacije
REISE CERIĆU,  KRENI SA MNOM ISPOD  "DUGE"

SLOBODNA BOSNA,

Kasnije cu saznati da je dok su mene lupali "Dugini" batinaši mladomuslimanska opozicija, sastavljena od tvoraca SDA, sjedila po beogradskim restoranima s kreatorima velikosrpskog "Memoranduma" Srpske akademije nauka i umjetnosti i dogovarala, kako ce kasnije reci mlinar iz Ustikoline Halid Cengic, "jednu vrstu srpsko-muslimanske Jalte"

REISE CERIĆU, KRENI SA MNOM ISPOD "DUGE"

Autori: SENAD AVDIĆ

Povuce me za jezik islamski poglavar Mustafa efendija Ceric svojim govorom na otvaranju neke prigradske džamije i ucini dobro djelo, na kojem mu se zahvaljujem i gdje cuo i gdje ne cuo. Da uvaženi efendija nije otkrio kako se "beogradska Duga preselila u Sarajevo", kao i da se, vjerovatno s mnogo osnova, nisam u toj njegovom otkricu prepoznao, vjerovatno ne bih bio u prilici vratiti se na jedan važan period u poslu kojim se bavim, a za koji sam smatrao da malo koga zanima, te da je deplasirano l .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.