INFOBIRO: Publikacije
Reis je čovjek koji formira javno mnijenje

DANI,

Da li je Vlado Adamovic najzaslužniji za to što je Ismet Bajramovic na slobodi? Zašto su protiv Vlade Adamovica zenickom tužilaštvu upucene optužbe za primanje mita i zloupotrebu položaja? Zbog cega disciplinski tužilac protiv Vlade Adamovica vodi istragu? Najkontroverzniji sudija u BiH za Dane odgovara na ova pitanja i tvrdi da ce ostati bez posla!

Reis je čovjek koji formira javno mnijenje

Autori: EMIR BURLOVIĆ

DANI: Gospodine Adamovicu, zašto ste se prijavili za mjesto predsjednika Suda BiH (intervju je pravljen prije saopcavanja imena novog predsjednika Suda BiH)? ADAMOVIC: Zato što je to logican slijed moje karijere. Ja sam jedan od cetiri suca na ovom sudu koji je prošao redovnu sudacku karijeru. Na intervjuu za predsjednika Suda, nakon ovoga, postavljeno mi je pitanje da li imam neke dodatne motivacije, na šta sam odgovorio: da, stalo mi je da budem izabran za predsjednika Suda, izmedu ostalog, .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.