INFOBIRO: Publikacije
Big Mac i Big Mak

OSLOBOĐENJE,

Cetrdeset godina poslije Maka Dizdara, eto Maka Donaldsa da Bosnu precizno definira kao obecanu zemlju za velike svjetske investitore, liberalni kapitalisticki džennet u kojemu predsjednik države licno otvara jeftine fast food zalogajnice, americke ašcinice s reklamnim sloganom "Taman sam ti sjeo i kratko ti mi je sjediti"

Big Mac i Big Mak

Autori: BORIS DEŽULOVIĆ

Udario me nekidan u dva iza ponoci Kožo nogom u cjevanicu. Ima on taj obicaj, u gluho doba noci iz cista mira udari ljude nogom u cjevanicu. Nije to smiješno, kažem ja. Nisu ni vicevi, veli on, pa ih svejedno objaviš. E, kad smo kod toga, imam ja jednoga, dobacio Durmo sa šanka. A Durmo na bolovanju, dosaduje se, pa navratio u kolumnu. Elem, otvorioMujocevabdžinicuuWashingtonu. Mjesec dana sve americke novine pisale kako se u Washingtonu otvara prva Mujina samostalna ugostiteljska radnja u Sjedi .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.