INFOBIRO: Publikacije
Neherojskom vremenu uprkos

DANI,

Beogradski reditelj Srdan Golubović u intervjuu za Dane objašnjava zašto je Boračka organizacija Trebinja njegov poslednji film Krugovi doživjela kao “satanizaciju srpskog naroda” i “atisrpsku propagandu” i šta za njegovu generaciju znači priča o Srđanu Aleksiću, čovjeku koji je, žrtvujući sebe, spasio drugoga.

Neherojskom vremenu uprkos

Autori: TAMARA NIKČEVIĆ

Nakon nedavne premijere na beogradskom FESTU, Miljenko Jergović je u nedeljniku Vreme objasnio zbog čega su Krugovi, najnoviji film Srdana Golubovića, tako važni: “Osim što su svojim autorima i protagonistima poslužili kao neka nevjerojatna autoterapija – to je ono o čemu tako tačno i dobro govori Nikola Rakočević – osim što su oni, stvorivši odličan film i uozbiljivši priču do sudbine i tragedije, učinili nešto važno za Srđana Aleksića, ali i za sva naša društva i naše kulture, čovjeku su pruži .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.