INFOBIRO: Publikacije
Neka vise nevladine organizacije

OSLOBOĐENJE,

I ovih dana kada građani protestuju tražeći od vlasti da usvoje zakon koji bi omogućio novorođenoj djeci da dobiju jedinstveni matični broj, a time i temeljno ljudsko pravo na identitet, rasplamsava se priča o antipatriotskoj ulozi NVO, o tome da one služe ovoj ili onoj partijskoj centrali ili partijskom lideru, sve da bi se reklo kako su poslanici koji neće da usvoje toliko potrebni zakon u pravu, a da su građani lude ili prodane duše!

Neka vise nevladine organizacije

Autori: SRĐAN DIZDAREVIĆ

Od početka ove godine učestali su napadi na nevladine organizacije koji uglavnom dolaze iz političkih vrhova, odnosno od najmoćnijih ljudi u Bosni i Hercegovini ili njihovih vjernih izvršilaca. Podsjećanja radi, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u vise navrata je nevladine organizacije okvalrfikovao kao marionete, strane plaćenike, izdajnike, a jedan od poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Petar Kunić zahtijevao je raspravu koja za podložak ima tvrdnju kako NVO, u .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.