INFOBIRO: Publikacije
PEPEO DEVETE UMJETNOSTI

RATNI DANI,

Najveći kulturni gubitak za Sarajevo, pored plamena Vijećnice, Orijentalnog instituta i Franjevačke knjižnice, je plamen u kojem je izgorio strip Studio SAF U njemu je nestao značajan dio originalne svjetske strip baštine. I laicima će nešto sigurno značiti pepeo koji je ostao za originalnim tablama Princa Valijanta ili Hennanovim Tornjevima Boa—Morija.

PEPEO DEVETE UMJETNOSTI

Autori: KARIM ZAIMOVIĆ

Moglo je to biti nekih mjesec dva prije početka tata, kada sam sa urednikom kulturne rubrike-jednog od ovdašnjih periodičnih izdanja dogovarao svoj naredni prilog. Nezadovoljan tekstom kojeg sam ponudio, recenzijom strip albuma koji je tada bio na vrhu svjetskih ljestvica artističke i komercijalne ponude, a što sam ga želio ekskluzivno predstavili čitateljima samo četiri nedjelje nakon svjetske premijere (nije to za naše čitaoe reče mi urednik), sam mi je dao prijedlog za alternativnu temu. Znaš .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.