INFOBIRO: Publikacije
Bosić s najviše osobnih glasova, slijede ga Špirić i Komšić

DNEVNI LIST,

Daleko najveći broj glasova među parlamentarcima dobio je predsjednik SDS-a Mladen Bosić – čak 51.783 glasa. Drugi po broju glasova je Nikola Špirić iz SNSD-a (43.857), te Željko Komšić, predsjednik DF-a (42.407). Četvrti po broju glasova je Šefik Džaferović iz SDA (30.007), a peta Aleksandra Pandurević iz SDS-a (26.867)

Bosić s najviše osobnih glasova, slijede ga Špirić i Komšić

Autori: SANJA BJELICA-ŠAGOVNOVIĆ

Izborni rezultati su poznati, kao i imena svih zastupnika koji će sjediti u zakonodavnoj vlasti, od županija, preko entitetskih, pa do državnog Parlamenta, a zanimljivo je da su neki dobili impozantan broj, dok postoje i zastupnici koji će s manje od dvjesto glasova predstavljati glas naroda i donositi važne odluke. Daleko najveći broj glasova među parlamentarcima dobio je predsjednik SDS-a Mladen Bosić – čak 51.783 glasa. Parlament BiH Drugi po broju glasova je Nikola Špirić iz SNSD-a (43.857), .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.