INFOBIRO: Publikacije
 NAJNESTABILNIJA JE  TAČKA BiH POLITIČKI ESTABLIŠMENT

OSLOBOĐENJE,

O trenutno gorućoi svjetskoj temi terorizmu i posljedicama napada na satirični list Charlie Hebdo u Parizu za Oslobođenje govore dr. Ahmet Alibašić, profesor Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu i rukovodilac Centra za napredne studije, i dr. Mirsad Abazović, penzionisani profesor Fakulteta kriminalistike: Da li je naša zemlja meta terorista?

NAJNESTABILNIJA JE TAČKA BiH POLITIČKI ESTABLIŠMENT

Autori: EDINA KAMENICA

• Kako komentarišete aktuelnu situaciju u svijetu i u BiH, a u svjetlu događaja u Parizu? Ima li mjesta bojazni da bi se i kod nas moglo nešto slično desiti? Abazović: Aktuelna situacija u BiH je slikaiprilikakontinuumakarakterističnog za našu državu. Zapravo, na javnoj sceni je i dalje iscrpljivanje na nematerijalnim temama politikantstvo, nacion(alizam), religija, ideologija, pripadnost, animoziteti itd, a sve u šljaštećem pakovanju u demagošku formu. Egzistencijalna pitanja kao što su privređ .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.