INFOBIRO: Publikacije
SPORO PROCESUIRANJE RATNIH ZLOČINA, 23 GODINE NAKON RATA SAMO 42 POSTO IZBJEGLICA SE VRATILO U BiH

DNEVNI LIST,

Iako je BiH potpisala zajedničku Deklaraciju o ratnim zločinima s regionalnim liderima i liderima Europske unije, obavezujući se da će procesuirati počinitelje ratnih zločina, vlasti u BiH nisu podržale inicijativu civilnog društva za uspostavu regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima poznatiju pod nazivom “RECOM”

SPORO PROCESUIRANJE RATNIH ZLOČINA, 23 GODINE NAKON RATA SAMO 42 POSTO IZBJEGLICA SE VRATILO U BiH

Autori: FENA

Sporo procesuiranje ratnih zločina, diskriminacija manjina i nedostatak kapaciteta za adekvatno zbrinjavanje migranata problemi su s kojima su se bh. vlasti suočile u 20l8. godini, navodi se u svjetskom izvještaju Human Rights Watcha o stanju ljudskih prava. Zatvaranjem Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) u prosincu 2017., krivično gonjenje ratnih zločina pred domaćim sudovima postaje naročito značajno, ali u praksi BiH sporo napreduje u tom pogledu, također se navodi u izvje .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.