INFOBIRO: Publikacije
IGRA PRIJESTOLJA I međusobno žpakiranjež optužnica preko leđa poreznih obveznika i države

DNEVNI LIST,

Brojni primjeri kojih ćemo se sada prisjetiti daju opravdanu sumnju u pristranost i profesionalnost tužitelja u pojedinim procesima kao i prisutnost političke manipulacije dugotrajni sudski procesi, milijuni KM "u igri", blaćenje imena i ugleda tuženoga, da bi na kraju sve završilo oslobađajućom presudom ali i vrlo upitnom političkom budućnošću osobe protiv kojeg se proces vodio, pa čak i njihovim potpunim nestankom s političke scene.

IGRA PRIJESTOLJA I međusobno žpakiranjež optužnica preko leđa poreznih obveznika i države

Autori: V.HERCEG

Mnogi političari u BiH, među kojima su brojni i oni najviših dužnosti, bili su na optuženičkim klupama. No, dugotrajni sudski procesi koji su punili novinske stupce i ispunjavali na desetke tisuća minuta informativnih programa završavali su oslobađajućim presudama u kojima se konstantno povlači jedan zaključak nema dovoljno dokaza. Tuženi političari tvrde da im optužnice "pakiraju" politički rivali, a trošak sudskih postupaka uvijek ide na račun proračuna, odnosno, poreznih obveznika. No, tužite .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.