INFOBIRO: Publikacije
BEZ SPORAZUMA 0 DNEVNOM REDU

VECERNJE_NOVINE,

Lokalne libanske radio-sfanice javile da su susreli libanskih zvaničnika sa američkom delegacijom imali za cilj da se pronađe prihvatljiva formula za dnevni red pregovora

BEZ SPORAZUMA 0 DNEVNOM REDU

Autori: UPI ROJTER

Libanski ministar inostranih poslova Elie Salem i američki izaslanik Moris Drejper, na sastanku su Izvršili procjenu stanja nakon tri runde pregovora o povlačenju izraelskih snaga Iz Libana, u kojima još nije postignut ni sporazum o dnevnom redu. Izostao je svaki zvaničan komentar o susretu Salema i Drejpera, a i oni sami nisu htjeli da daju bilo kakve izjave o predmetu razgovora. Zna se, međutim, da je poslije jednočasovne treće runde pregovora u gradiću Haleu, prvi put saopšteno da nije načinjen nikakav progres da se postigne saglasnost oko dnevnog reda trojnih pregovora. Lokalne libanske radio-stanice javile su da su susreti libanskih zvaničnika sa američkom delegacijom koju predvodi Moris Drejper imali za cilj da se pronađe prihvatljiva formula za dnevni red pregovora. Šef libanske delegacije Natoan Fatal izjavio je da bi pregovori mogli početi čak i bez dnevnog reda, ali je odmah ovu mogućnost odbacio predstavnik izraelskog ministarstva inostranih poslova Avi Pazner. On je rekao da Izrael »više voli da se pregovori nastave sporazumom o dnevnom redu«.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.