INFOBIRO: Publikacije
»LOV«, NA PETI GOL!

VECERNJE_NOVINE,

U Igri sa zvaničnim evropskim prvakom, budimpeštanskim Honvedom (15:19) Jugoslovenski prvak u revanšu ima velike šanse da se kvalifikuje u polufinale, ali i ovaj put kao i sa Steauom, potrebna je pobjeda od — pet pogodaka

»LOV«, NA PETI GOL!

Autori: M.I.

Izgleda, da nakon prve četvrtfinalne utakmice Kupa evropskih rukometnih prvaka, i čini se snošljivog poraza 15:19 u igri sa zvaničnim prvakom Evrope, budimpeštanskim Honvedom, jugoslovenski prvak Metaloplastika, ponovo kreće u »lov« na pet spasonosnih golova, koji ih u revanšu vode u polufinale! Na svu sreću, prije svega zahvaljujući žrijebu rukometaši šabačke Metaloplastike i ovog puta su prvi susret igrali na gostovanju (kao i u prvom kolu sa bukureštanskom Steauom!) — pa se obzirom na »rukometni pedigre« mađarskog prvaka, može očekivati ulazak u polufinale naših rukometaša. Prije svega mislimo, da su Šapčani i pored slabije igre, pružili snažan otpor favorizovanim Mađarima i da su u toku utakmice, u kojoj je postignuto veoma malo pogodaka (34!?) imali u dva navrata na domaku »tijesan« rezultat 11:11 i čak sa isključenim igračem, i vodstvo od 12:11! Neubjedljivost pobjede prvaka Evrope Honveda nad našim najboljim klubom ide u prilog vjerovanju da će Metaloplastika imati daleko »lakši« susret u revanšu, nego što je to bilo sa rumunsklm prvakom Steauom. — Igrali smo ispod svojih mogućnosti, rekao je trener, Metaloplastike, Pavlović, jer su Isaković, Vujović i Vuković igrači od kojih smo najviše očekivali postigli sveukupno — sedam golova! Bez obzira što Honved ne ulijeva naročito strahopoštovanje u evropskim rukometnim krugovima i bez obzira što je još uvijek zvanični prvak Evrope, mađarski rukomet je podložan šablonskom načinu igranja (u protekloj utakmici igrali su striktno »presing« po čitavom igralištu na Vujoviću i Isakoviću!) i što je na domaćem parketu lako oborljiv »zid«, posebno kada se zna — da su Jugosloveni »poznati« po slobodnoj interpretaciji, koja nije sklona prihvatiti »šablone« kao najjače oružje. To se konačno pokazalo i potvrdilo u susretu sa Steauom, gdje su odlučili odbrane Bašića, Karanovića, dobra i inventivna igra »pivota« Vukovića, te uspješne asistencije Isakovića, Vujovića, Rašića i Portnera u završnici dramatičnog završetka, kada je izvođenjem »sedmeraca« završen maratonski lov na — peti gol!

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.