INFOBIRO: Publikacije
VRHUNSKA OSTVARENJA JUGOSLOVENSK0G TEATRA

VECERNJE_NOVINE,

Na repertoaru dvanaest predstava u zvaničnom i osam u informativnom dijelu programa Festaval neće više biti samo smotra malog i eksperimentalnog teatra nego festival najvrednijih pozorišnih ostvarenja

VRHUNSKA OSTVARENJA JUGOSLOVENSK0G TEATRA

Autori: D.I.

Festival malih i eksperimentalnih scena Jugoslavije, dvadeset i četvrti po redu, imaće na repertoaru, kako je na jučerašnjoj konferenciji za štampu saopštio selektor i direktor MES-a Miro Lasić, dvadeset predstava — dvanaest u zvaničnom i osam u informativnom dijelu programa. Festival počinje 6. aprila na Dan oslobođenja Sarajeva i trajaće deset dana. U zvaničnom dijelu programa biće izvedene slijedeće predstave: »Namišljeni bolnik« (Mestno gledalište ljubljansko, Ljubljana); »Razredni sovražnik (Slovensko mladinsko gledališče, Ljubljana); »Hrvatski Faust« (Narodno kazaliste »August Cesarec«, Varaždin); »Lizistrata« (Hrvatsko narodno kazalište, Split); »Pješice« (Tetar ITD, Zagreb); »Vojcek« (Narodno pozorište, Sarajevo); »Hrvatski Faust« (Jugoslovensko dramsko pozorište, Beograd); »Lenjin, Staljin, Trocki« (Narodno pozorište, Beograd); »Voćni dan« (Narodno pozorište, Niš); »Bovča« (Tetar narodnosti — Albanska drama, Skoplje); »Crnila« (Narodni teatar, Štip) i »Hi-fi« (Dramski teatar, Skoplje). Informativni dio programa i ove će godine biti realizovan u suradnji sa Domom mladih, a selektor je za ovaj dio programa odabrao predstave: »Ni riba ni meso« (Kamerni teatar 55, Sarajevo); »Bura« (Pozorište mladih, Sarajevo), »Bent« (RZ »Bent« — Scena »Moše Pijade«, Zagreb); »Vježbe u Gete institutu« (Narodno kazalište »August Cesarec«, Varaždin); »Peš« (Naroden teatar, Bitola); »Božanska komedija« (Lutkovno gledaiišče i Cankarjev dom, Ljubljana); »Seanse kod profesora Frojda« (Jugoslovensko dramsko pozorište, Beograd) i »Jelka kod Ivanovih« (Akademsko pozorište »Promena«, Novi Sad). Ovogodišnji MES će doživjeti niz izmjena. Konstatujući da se Festival nalazi na raskrsnici, Miro Lasić je rekao: — Nije to prekretnica možda po tome što festival širi svoj domen ili uvodi novu koncepciju, nego po tome što 24. festivalom želimo faktički inaugurirati rezultate svih onih nastojanja koja su godinama na našem festivalu dolazila do izražaja — da teatarski festival u Sarajevu prikaže vrhunska ostvarenja jugoslovenskog teatra. To znači da ovaj festival neće više biti festival samo malog niti samo eksperimentalnog teatra, nego festival najvrednijih i malih i eksperimentalnih ali i velikih i svih ostalih scena, dakle, najjednostavnije rečeno: festival jugoslovenskog glumišta. Na ovogodišnjem MES-u, međutim, svih dvanaest izabranih predstava, sticajem okolnosti su eksperimentalne, ali ne radi se o eksperimentu radi eksperimenta već o eksperimentu sa (umjetničkim) rezultatom. Osim navedenih, biće izvedena još jedna predstava u čast nagrađenih. Kao i obično, posljednjeg dana festivala će nastupiti jedan ansambl iz inostranstva, ovog puta iz Austrije.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.