INFOBIRO: Publikacije
KREĆE LOKALNA RADNA AKCIJA

VECERNJE_NOVINE,

Na sjednici Odbora za obilježavanje Dana oslobođenja Sarajeva usvojena prva varijanta manifestacija koje će biti održane od 1. do 10. aprila

KREĆE LOKALNA RADNA AKCIJA

Autori: N.G.

Mnogobrojnim aprilskim svečanostima građani glavnog grada Bosne i Hercegovine obilježiće ove godine 38. godišnjicu oslobođenja Sarajeva. Pripreme za uređenje i uljepšavanje grada već su u toku, a juče je Odbor za obilježavanje Dana oslobođenja Sarajeva donio i usvojio varijantu manifestacija koje će biti održane od 1. do 10. aprila ove godine. Ovih dana u toku je Međunarodni šahovski turnir »Bosna« koji će trajati do 5. aprila, a prvog aprila, na Dan omladinskih radnih brigada, pored Smotre ORB radno i svečano biće otvorena i lokalna omladinska radna akcija »Sarajevo 83«. Istoga dana biće održan i međunarodni omladinski fudbalski turnir a 2. aprila u Rajlovcu će, kako se očekuje, 18.000 mladih uzeti učešće na atletskom kros takmičenju. Uz ove manifestacije, tu su i »Streljački turnir gradova«, »Partizanski marševi tragom oslobodilaca Sarajeva«, veliki čas istorije na Vracama, »Cvjetna trka«, Narodni zbor na Vratniku, ulična atletska trka »Oslobođenje Sarajeva« u kojoj će pored 50 najboljih sportista grada uzeti učešće i gosti iz Bugarske, Mađarske i Grčke, polaganje kamena-temeljca za izgradnju obilježja zahvalnosti jedinicama i poginulim borcima u operaciji za oslobođenje grada u Spomen-parku Vraca, polaganje vijenaca na Vracama i na Spomen-ploču oslobodiocima Sarajeva, svečana sjednica izvršno-političkih organizacija grada, otvaranje Festivala malih i eksperimentalnih scena Jugoslavije, jubilarna Izložba likovnih radova djece predškolskih ustanova, izviđačka akcija i drugo... TAKMIČENJE LITERATA I ove kao i ranijih godina, povodom 6. aprila, Dana oslobođenja Sarajeva, Gradska komisija za obrazovanje, nauku i kulturu organizuje takmičenje za najbolje literarne radove na temu o Sarajevu, za Zlatnu značku grada Sarajeva. Učešće će uzeti učenici osnovnih i škola usmjerenog obrazovanja. TURNIR U povodu ovogodišnje proslave 6. aprila — Dana oslobođenja Sarajeva, MK SSO MZ Donji Pofalići organizuje turnir u malom nogometu, koji će biti održan na igralištu Doma za vaspitanje djece i omladine Pofalići. Izvlačenje parova obaviće se 1. aprila ove godine.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.