INFOBIRO: Publikacije
LAŽNIM UGOVORIMA VARAO DIREKTORE!

VECERNJE_NOVINE,

Zbog pljačke više od 1,6 miliona dinara lišen slobode Miloš Teodorović, urednik Zabavno-rekreativnog programa beogradske Televizije

LAŽNIM UGOVORIMA VARAO DIREKTORE!

Autori: M.POPOVIĆ

U Gradskom SUP-u Beograd saopšteno je da je, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo pljačke putem prevare i krivično djelo falsifikovanja isprave, lišen slobode i predat istražnom sudiji Okružnog suda u Beogradu Miloš Teodorović (51), urednik Zabavno-rekreativnog programa TV Beograd. On je od 1977. do 1982. godine sa većim brojem radnih organizacija iz cijele zemlje ostvarivao poslovne kontakte predstavljajući se kao urednik TV Beograd. Tom prilikom je, kako je zvanično saopšteno, sa rukovodiocima ovih radnih organizacija vodio pregovore o snimanju reklamnih filmova. Prilikom razgovora postavljao je uslov da mu se unaprijed isplati u gotovom 80 odsto od ugovorene sume. Objašnjavao je da mu je novac neophodan za troškove koje će imati pri snimanju filmova. Da bi stvar izgledala legalna, Teodorović je ponekad koristio i memorandume izmišljene firme »Videokasetna produkcija« iz Beograda. — U toj firmi su zaposleni vrhunski filmski i televizijski snimatelji i organizatori — govorio je Teodorović predstavnicima pojedinih preduzeća u zemlji. Na ovaj način on je, kažu u SUP-u Beograd, želio da stvori utisak sigurnog poslovnog čovjeka, a u stvari je na ovaj način imao za cilj da prevarama dođe do veće sume novca. Predstavnici pojedinih radnih organizacija su, imajući u vidu Teodorovićev status u TV Beograd i pominjanje firme »Videokasetna produkcija«, bili potpuno uvjereni da se radi o ozbiljnim poslovnim aranžmanima. Međutim, on je novac, koji je dobijao, trošio za svoj račun, pa je tako, kako je dosadašnjom istragom utvrđeno, prisvojio više od 1,6 miliona dinara. Među oštećenim preduzećima je i »Saniteks« iz Velike Kladuše. Teodorović je sa ovom velikom radnom organizacijom 19. februara prošle godine zaključio ugovor o snimanju dokumentarnog filma u trajanju od deset minuta. Film je trebalo da bude snimljen u Latinskoj Americi i Španiji do 1. aprila prošle godine, a cijena ugovorenog posla je bila 250.000 dinara. Predstavnici ovog preduzeća isplatili su Teodoroviću akontaciju od 125.000 dinara, ali on nije ispunio ugovorene obaveze. U međuvremenu zaključio je ugovor sa Fabrikom »Medela« (u sastavu RO »Vitamiks« — Vrbas), koja je na ime akontacije isplatila 160.000, a RO »Džervin« iz Knjaževca 240 hiljada dinara! Na listi oštećenih preduzeća je i poznata fabrika »Leda« iz Knjaževca, PIK »Takovo«, i drugi.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.