INFOBIRO: Publikacije
Kvalitet povećao tiraž

VECERNJE_NOVINE,

Glavnom uredniku VEN-a Senadu Praši produžen mandat za naredne četiri godine, a Nurdžihana Đozić postavljena na mjesto glavnog urednika »Orbisa«

Kvalitet povećao tiraž

Autori: N.I.

Na jučerašnjoj sjednici Radničkog savjeta OOUR-a Nedjeljna i revijalna štampa NIŠRO »Oslobođenje« zbog odlaska na novi posao u okviru Radne organizacije, razriješen je dužnosti glavni i odgovorni urednik »Svijeta« Zlatko Dizdarević, a za novog urednika ovog uglednog nedjeljnika postavljen je Hamza Bakšić. Senadu Praši, dosadašnjem glavnom uredniku »Vena« produžen je mandat još za četiri godine, dok je Nurdžihana Đozić, dosadašnji vršilac dužnosti, postavljena za glavnog urednika enigmatskog lista »Orbis«. Sumirajući dosadašnji rad, većina prisutnih naglasila je da ima mnogo razloga za zadovoljstvo. Dr Fuad Muhić, predsjednik Savjeta lista »Svijet«, između ostalog, je rekao: — Od sredine 1980. godine, »Svijet« se kreće u jednom novom pravcu, kreće na nov način i sasvim ravnopravno stoji rame uz rame sa najuglednijim nedjeljnicima u zemlji. O radu »Svijeta«, u ime osnivača govorio je predsjednik Savjeta RK SSRNBiH za informativnu djelatnost Ibrahim Hadžić. Između ostalog, on je naglasio da sada, kada odlazi za dopisnika »Oslobođenja« iz Kaira, Zlatku Dizdareviću treba odati puno priznanje i reći da je uspio u cijelosti da održi koncepciju kakva je zacrtana u momentu preuzimanja njegove dužnosti. »Čini se da svi mi možemo biti zadovoljni, jer je „Svijet” uspio da na jugoslovenskom novinskom tržištu izbori vrlo značajno mjesto i da ima i te kakvog uticaja, kao sredstvo informisanja, na našu javnost«, rekao je Hadžić. HAMZA BAKŠIĆ GLAVNI UREDNIK »SVIJETA« Hamza Bakšić. rođen je u Ljubinju 1939. godine. Studirao je svjetsku književnost u Beogradu. Radio je kao novinar na Radiju i Televiziji Sarajevo, potom bio odgovorni urednik lista »Komunist«, izdanja za Bosnu i Hercegovinu. Obavljao je i dužnost glavnog i odgovornog urednika Televizije Sarajevo, a zatim bio i direktor ove radne organizacije. Na mjesto glavnog urednika »Svijeta« dolazi sa mjesta komentatora Televizije Sarajevo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.