INFOBIRO: Publikacije
Više od 400 miliona eura turskih ulaganja ne računaju se kao investicija

STAV,

Stotine miliona eura koje je Turska uložila u Bosnu i Hercegovinu evidentiraju se kao podrška, a ne kao investicija. U kritikama je tačno jedino to da se Turska prema našoj državi zaista i ophodi s velikom ljubavlju. Upravo zato te stotine miliona eura koje troše u našoj državi troše bez ikakvog očekivanja. Bez očekivanja da uđu među prvih deset investitora, da ih neko potapše po ramenu, izrazi posebnu zahvalnost ili nešto slično.

Više od 400 miliona eura turskih ulaganja ne računaju se kao investicija

Autori: AMINA ŠEĆEROVIĆ-KASLI

Najučestalija kritika koju već godinama slušamo kada je riječ o Turskoj i njenom odnosu prema Bosni i Hercegovini jeste ona da Turska ne ulaže u Bosnu i Hercegovinu već samo “šalje ljubav i selame”. Kada god predsjednik Turske Recep Tayyip Erdoğan posjeti Bosnu, spomene je u svom govoru, nađe se neko da kaže kako “Turska ulaže u Srbiju, a Bosni dijeli ljubav”. Istina je potpuno drugačija. Stotine miliona eura koje je Turska uložila u Bosnu i Hercegovinu ne računaju se kao investicija, već kao po .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.