INFOBIRO: Publikacije
BRIGADIRSKA PJESMA U OLIMPIJSKOM GRADU

VECERNJE_NOVINE,

Brigadiri će od 5. juna do 27. avgusta raditi na objektima koji se grade iz programa samodoprinosa, Projekta zaštite čovjekove okoline i objektima ZOI

BRIGADIRSKA PJESMA U OLIMPIJSKOM GRADU

Autori: N.G.

Savezna omladinska radna akcija »Sarajevo ž83« počeće 5. juna i trajaće do 27. avgusta ove godine. U tri smjene i u dva naselja, na Ilidži i Jahorini, boraviće 55 omladinskih radnih brigada iz svih socijalističkih republika i autonomnih pokrajina, kao i brigade djece naših radnika na privremenom radu u inostranstvu. Brigadiri će ove godine raditi na objektima koji se grade iz sredstava mjesnog samodoprinosa, na realizaciji Projekta zaštite čovjekove okoline i na finalizaciji objekata XIV Zimskih olimpijskih igara. Računa se da će brigadiri u toku akcije na radilištima ostvariti oko 389.000 efektivnih sati. Za predsjednika Savjeta ORA »Sarajevo 83« na jučerašnjoj zajedničkoj sjednici predsjedništava GKSSRN i GKSSO izabran je Emerik Blum.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.