INFOBIRO: Publikacije
POZIVI VEČ UPUĆENI

VECERNJE_NOVINE,

Pripreme za održavanje Devetog susreta likovnih stvaralaca naive iz cijele naše zemlje pod nazivom »Majsko drugovanje na Sani«, već su počele u Sanskom Mostu.

POZIVI VEČ UPUĆENI

Autori: S.G.

Predsjedništvo Kulturno-prosvjetne zajednice Sanski Most, imenovalo je sedam novih članova Umjetničkog savjeta te jedinstvene likovne manifestacije, te Organizacioni odbor od devet članova u kojeg su ušli i predstavnici organizacija udruženog rada, sufinansijera ovogodišnjeg Drugovanja, koje će se održati od 22-29. maja. Pozivi umjetnicima su već upućeni. Tokom proteklih osam održanih »Majskih drugovanja na Sani«, umjetnici su ovom gradu i Prvoj Galeriji naivne umjetnosti BiH, koja se u njemu nalazi, od 1975. godine darovali više od 300 slika i skulptura što su ih uradili tokom sedam dana koliko borave slikajući i vajajući na terasi hotela »Sanus« i obalama rijeke Sane, pred očima brojnih znatiželjnih posmatrača koji, tako reći, ravnopravno sudjeluju u stvaralačkom činu.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.