INFOBIRO: Publikacije
U Bosni se ništa ne dešava slučajno

STAV,

Nažalost, sve što se u Bosni dešava ne dešava se slučajno. Rođen sam i odrastao kao fatalista i znam da kod nas nema slučajnosti. Sve što se radi radi se s nekim ciljem. Tako i u ovom čemu svjedočimo kada su u pitanju akademije. Ali to se ne dešava samo u našem društvu, vidimo da se Evropa raspada, da Zapad tone, da pojam ljudskih prava ide tako daleko da sve postaje bljutavo. Osnivanje akademija je opasan trend u našem društvu, separacija svega mogućeg. Nažalost, tome je doprinijela i činjenica da Akademija nauka i umjetnosti BiH nikada nije bila ono što je trebala biti, u njoj je ogroman broj stranaca, a najmanje Bošnjaka.

U Bosni se ništa ne dešava slučajno

Autori: NEDIM HASIĆ

Enver Imamović (81) rođen je u Fojnici. Gimnaziju je završio 1960. u Sarajevu, studij arheologije završio je 1965. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a doktorirao je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1974. godine. Na katedri opće historije starog vijeka Filozofskog fakulteta u Sarajevu biran je 1968. za asistenta, 1976. za docenta, 1979. za vanrednog i 1986. za redovnog profesora. Predavao je kao gostujući profesor na brojnim univerzitetima u svijetu. Arheolog, historičar, autor .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.