INFOBIRO: Publikacije
Grobovi su već iskopani

STAV,

Lideri država iz cijelog svijeta u Glasgowu na samitu o klimi COP26 nastoje pronaći rješenje za klimatske promjene. S koliko uspjeha, vidjet ćemo, mada je iskrenost kojom pristupaju traženju rješenja za klimatske promjene upitna ako znamo da su delegacije došle u Glasgow privatnim avionima, vozili se u kolonama automobila, ne obraćajući baš mnogo pažnje na emisiju CO2. Na ličnom se primjeru i nisu baš iskazali. Ali na riječima jesu. Velikim riječima. Kao, recimo, generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guterres.

Grobovi su već iskopani

Autori: JAKUB SALKIĆ

“Živim u naselju Hatkhola na otoku Ghoramara (Indija). Sjećam se kako sam na ovom otoku, tokom svog djetinjstva, imao veoma sretan i ugodan život. Imali smo veliku kuću. Imali smo i veliku vlastitu poljoprivrednu zemlju na kojoj su rasli riža i povrće. Veliki dio naših poljoprivrednih proizvoda prodavali smo na tržištu. Kao i neke druge porodice na otoku, bili smo prilično bogati. Poljoprivredno zemljište u vlasništvu naše porodice bilo je naša najveća snaga. Naš otok nalazi se na ušću rijeke k .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.